Diskmaskinen in action!

Äntligen, äntligen, äntligen, äntligen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *upprepas till oändlighet!*

Jag håller för tillfället på och inviger min diskmaskin, denna ljuvliga maskin vars ljud är helt och hållet ljuvligt! Som jag har längtat till denna dag, inget mer handdiskande! =)

Vidare har det varit en lugn dag, näst sista (tråkiga/ovärda) lektionen i gynekologi.... men men, vad måste man inte genomlida.

Hantverkarna har nu satt dit min dimmer i köket och den sista listen har fästs, så indirekt är köket klart! men tydligen var de kontakter som jag köpt till taket av fel kaliber så han återkommer och fixar det senare i veckan + att de ska fixa lysknappen i köket där de har kastat bort knapparna....

Ryggträning på schemat idag!

Kan sedan också tipsa på de nya "Johan Falk"-filmerna ("G.S.I" och "Vapenbröder") med Jackob Eklund i huvudrollen, inte sett så bra och spännande svensk film sedan de gamla Beck-filmerna!

Ang. bilderna på köket så har jag funderat, det ser ju inte annorlunda ut alls om man jämför med de bilder jag la upp senast.. Så känns onödigt att posta likadana...




SAKNAS!!!





Helgen hittills!

Ber om ursäkt att jag (fortfarande) inte slängt upp mer ingående bilder på köket, men lugn de kommer!

Ja, jag tycker att vi börjar med att berätta lite om gårdagen. Till att börja med så var det första gången på lääänge som jag kunde sova ut på en vardag *uppskattat!*. Sen bar det av mot skolan och repetitionslektion inför den sista duggan i manipulation med Nidal. Gick väl sisådär... märks att man behöver myyycket träning innan man är fullärd.
Sen klockan 11 så drog jag, Wille och Tomas oss ner till kungsträdgården där telia i samarbete med mecenat hade anordnat en tävling!. Tävlingen bestod av en höstack som de hade byggt upp, denna höstack innehöll 200 nykelbrickor varav 10 av dessa hade en nykel fäst på sig.  4 av dessa 10 nyklar leddde till en ny iphone. Så när startskottet gick var det vi och ungefär 60 andra som kastade oss över högen :P (detta filmades av telia så ligger väl på nätet nånstanns). Tyvärr vann ingen av oss en iphone men jag hittade iaf 8 st nyckelringar ^^.
Sen på kvällen så drog jag mig till Västerås där jag spenderade kvällen hos Jeppe och lite annat folk, rolig kväll!

I dag så har jag varit ute i stugan för att se hur det har gått med uteplatsen, den är nästan helt klar fattas bara lite smågrejer som att belysningen ska på plats och att det ska fogas lite här och var. Men man kan nu iaf se hur det kommer att bli, så jag läggerupp lite bilder nedan!
Sen vidare ikväll ska jag ut på krogen och njuta av lönehelgen! ^^


Höstacken i kungsträdgården!




Lugnet efter stormen....




Nya uteplatsen!




Plattsättningen och grunden för utbyggnaden av lillstugan




Mer uteplats!




Granittrappan! (kommer bli gräs där ni ser jord på denna bild)




Mer trapp och nya muren!




Kommer bli en grym solplats!





Avslutar med en bild på ett av våra krikonträd! (försök hitta nått sånt om ni kan ;))


99,8%....ett smärre bakslag

Kära läsare... jag kan redan nu tillkännage att jag tyvärr inte kan posta några ingående bilder, vilket jag ju lovade igår. Det drog över med besiktningen av köket idag så det är jävligt mörkt då jag inte har några lampor... Men fixar dem i morrn! *Lovar*

Köket i sig är som titeln säger 99,8% klart, detta pga att det saknas en dimmer till mina spottar (den som de hade fungerade inte) + en list som ska upp under skåpet och 2 taklampskontakter som ska installeras. Men förutom detta är det bara att köra! =). Hade William och Victor över idag för att inspektera bygget om de hittade nånting som behövdes åtgärdas, vilket Wille hitta =). En något sned kakelplatta byttes då ut och nu ser det snyggt ut! Danke ännu en gång Wille för dina tips och råd! =)

Annars ser dagens plan ut som följer; då jag har övervakat det sista med köket idag så orkar jag inte träna idag... detta då jag inte fått en lugn stund att käka bra här på kvällen (ska göra det snart dock), sen blir det att pyssla lite med köket och slutligen däcka i soffan!

Men som sagt, i morgon bilder!

I morgon är det 100% klart i köket! YAY!!!! =)

I morgon smäller det! Slutbesiktning av köket och jag kan äntligen börja utöva mina matlagningskunskaper igen! Har redan ikväll ett fungerande kylskåp (eller ja 2 kylskåp då mitt gammla fraktas bort i morrn) så jag har nyss flyttat över de få matvaror jag har till det nya ^^. Lite småplock kvar som de ska styra i morrn, diskmaskinen har inte kopplats in, vilken ju är den viktigaste delen i det nya köket! och sen ska man fixa lite mer belysningen i taket. Undrar om jag kan få dem att städa efter sig också....hummm. Även de verkar glada att köket är klart, idag har de nynnat större delen av eftermiddagen på Abbas "Thank You For The Music" och gjort löjliga röster åt varandra, lättroade finnar :P.

Var sedan också idag på en lösöresauktion anordnad av kronofogden för att försöka ropa in lite tavlor som hade ett attraktivt utropspris, konstnärerna av intresse var Hugo Zuhr och Joan Miró (för er som har ett litet intresse för konst). Men tyvärr var det inte bara jag som hade nosat upp detta...Som exempel kan nämnas att en olja på duk av Hugo Zuhr med utropspris 2000:- stannade på 8400:-, vilket var fallet med alla de tavlor jag var intresserad av... Måste fixa en större budget att bjuda med! Nu är ju jag långt ifrån konstexpert men vissa av Hugo Zuhrs oljemålningar har gått för mellan 12-25 tusen på auktion, men då vet jag om prisbilden är så för att det är tavlor från en speciell epok av hans liv som är extra intressanta... Men tror ändå att han som köpte en av tavlorna för 8400:- gjorde en bra affär.

Vidare idag har jag hälsat på SATS för att piska kroppen lite! Fan vad man tappar styrka om man inte tränar konstant (eller jag gör det iaf)... Skärpning!

Nej nu ska jag äta lite och sedan blir det lite tv innan sängen, upp klockan 6 i morrn för att ta emot första patient klockan 8 på kliniken.

Till de som följer min blogg återstår nu bara att önska en god natt med trevliga drömmar! =)

Btw, mer ingående bilder av det färdiga köket kommer i morgon eftermiddag/kväll!! *cliffhanger*


Joan Miro

"The Chanteur"


95% färdigt kök! + sovrum tillbaka! =)

Nu börjar jag äntligen se slutet på hela den här renoveringshistorien! Köket är som rubriken säger i princip helt färdigt, golvlister och lite småplock som ska dit i morrn + att alla vitvaror ska kopplas in. Men sen är det bara att börja tillaga saker igen! :D yay!!!. Den heliga diskmaskinen är också på plats, ska tillbe den i smyg sen när det blivit mörkare :P.

Sovrummet också färdigmålat och återställt, så inge mer soffa!!! yay igen!! Sen på eget bevåg så har hantverkarna börjat måla min hall precis innanför dörren, inget som ingick i deras deal, men vafan jag klagar inte :)

Nehepp, nu ska jag se klart på "GSI: Gruppen för särskillda insattser" och ladda inför träningen idag, benpass på schemat = inget jag ser fram emot men behöver det! Ätit och druckigt lite väl gott på sistone och träningen har fått ta stryk så....

Nu....BILDER!!! =D

Från vardagsrummet!




Från innergården sett

Jobbigaste dagen det här skolåret (hittills!)

"Ingen ro och ingen vila, bara gno och bara ila."

6.50 = ON

9.00 - 11.45 = Naprapatins historia

11.45 - 13.00 = Lunch

13.00 - 15.45 = Naprapatins historia

16.30 - 18.45 = Klinik

19.30 = Hemma

00.30 = OFF



Installerad för ännu en vecka i sthlm!

Nu har det verkligen blivit mörkt som fan... deprimerande! 18.59; tåget lämnar V-ås C och solen skiner fortfarande, 19.53 tåget anländer Sthlm C och det är kolsvart *suck*. Sen är morgondagen verkligen pest också, första ska man sitta och lyssna på 2 patriotiska föreläsningar om naprapatins historia, detta avslutas sedan med ett kvällspass på kliniken...

Okej, så de var de tråkiga nyheterna... Nu till det som är betydligt roligare! Kan meddela att i princip alla skåp och lådor kommit på plats i köket, vitvaror/ugn och fläkt som saknas. Sen så ska det även kaklas lite men ser ut som att det blir klart i veckan iaf :D. Sovrummet blir nog klart i övermorrn hoppas jag så jag slipper sova på soffan!

Fortsättning följer!

All delar i pusslet har nu anlänt!

I morse kom de, 36 paket innehållandes mitt nya kök! vikt 850kg. Så i nästa vecka om allt går vägen så ska nog mitt kök stå klart och sovrummet också för den delen, trött på att sova på soffan skin har en tendens till att klibba fast...don't like. Eftersom jag själv inte hållit så hårt i rodret vad gäller hur köket kommer se ut så blir det lite av en överaskning för mig också när det väl står klart "jaha...det var så här det skulle se ut..." :P, har bara sett ritningarna 2 ggr. Men men så länge det finns en stor ljuvlig tystgående diskmaskin är jag nöjd, kubism i dess sexigaste form! Ett primitivt diskattiraljs-bål kan sedan eventuellt bli aktuellt för att bedriva all den ångest som fastnat i diskborstarna, svintopaketet och YES-flaskan, detta till tonerna av valfrit melankoliskt Enya-album med ett glas rosé i handen :).

Blev sedan att dra sig mot V-ås för att vara pensionärsvakt åt farföräldrarna då päronen är i Idre på föreningsmöte. Sen så hade jag ju även planerat in ett litet tråkigare möte hos oral-sadisten (läses tandläkaren), hade visserligen inga hål men fan va ont det ska göra när de skrapar bort tandsten! Försökte komma undan det genom att säga till honom att jag samlade på det men han skakade bara på huvudet och skrapade bort det.. humpf. Men MVG i vilket fall :D, kostade sen bara 160kr då man tydligen tills man är 29 har ett bidrag på 300kr från försäkringskassan varje år för tandvård och eftersom jag inte utnyttjade mitt förra året, cashing! 600kr rabatt!

Eftersom jag vet att min andra familj läser min blogg så ska jag ge kaptenen och övriga besättningsmedlemmar på 737 Liljeholmen en liten heads up genom att meddela att när mitt kök står klart så kommer jag bjuda in er en kväll som passar för lite catching up =).

Då jag drog ganska tidigt från hufuvdstaden i morse så har jag inga bilder att visa på köket, men det var ändå bara massa paket ivägen, man ser liksom inte skogen för alla träd... men lägger kanske upp en bild på söndag!

Nu blir det neurodynamikboken!


Tvungen att dela med mig av denna! kan inte sluta skratta! XD


4 ½ timmes sömn på soffan + kliniskt utmanande morgon = Mår grymme bra =)

Humm, generellt går varje dag fort men när man lägger ihop den så sniglar de sig fram... underligt.

Dagen började med att jag vaknade 5.30 på soffan, helt okej att sova på men fotlederna tog stryk då jag tydligen ligger och pressar på armstödet i andra änden av soffan när jag sover... Käkade frukost och gick sedan för att tappa upp ett varmt bad, grymt underskattat! *kurr* sedan bar det av mot kliniken 7.20, första patient klockan 8!

Väl där visade det sig att jag hade knepiga patienter som verkligen var komplexa "thinking outside the box patienter", hade också en liten mini-examination som är förberedande inför den stora klinikexaminationen. Det man påpekade var att min undersökningsmetodik var något bristfällig och att min ergonomi inte är direkt optimal när jag behandlar (ingen större överaskning :P), men annars var det bra :), fick väldigt mycket plus för mitt sätt att prata med patienten och i att hålla min terapeutiska roll. Så av det kan man ju iaf säga att jag är trevlig mot mina patienter ^^.

Köksstatusen idag är att det har dragits lite nya elkablar inför de nya vitvarorna som kommer i morrn, sedan har man även målat de sista lagret färg på väggarna (och tak tror jag iaf =/). Sovrummet har målats en gång men kommer få ett lager till + att min garderob ska målas och spacklas på ett ställe så finns lite kvar för dem att pyssla med. Skönt att de kommer vara här med mig och ta emot köket iaf, de får flytta runt sakerna och jag bara signar för paketen, så det ska vara =).

Beställde även en hörlursförstärkare igår kväll, Fiio E5 så att mina nya lurar ska kunna drivas bra med  Irivern, låter bara urlakat som det är nu...

17 dagar har nu passerats, känns som 2 månader =(     *Puss*


En produktiv ledig dag dock med magvärk...

Blev ett sent inlägg denna gång... har ingen direkt förklaring till varför, bara blev så :).

Klockan 6.50 ringde den hemska klockan och en ny (visserligen ledig) dag började. Reijo och Marcus kom runt 7.20 och började då raskt med att plasta in hela mitt sovrum för att sedan börja riva tapet och spackla, så i natt blir det soffan =(. Även min mini-hall utanför badrummet har förberetts för målning. Generellt så känner jag att jag inte vill vara i lägenheten, det är dammit och stökigt ÖVERALLT, som att bo på någons bortglömmda vind...usch!

Var på KI idag med Tomas och styrde lite artiklar inför vårt projekt, mailade även socialstyrelsen m.m. (där fick ni kanske en ledtråd om vad projektet kan handla om ;)). Efter att ha hittat lite bra material så blev det en sväng förbi prisextra på vägen hem :), behövligt från mitt håll iaf. Men det var nog så produktiv som dagen blev, eller jo! fick ett infall och impulsade nya hörlurar (pallade inte in-ear nå mer). Blev ett par AKG K518 DJ, vilka funkar sjukt bra till datorn men när det kom till Irivern var de väldigt trötta :P, så nu ska jag ha tag på en hörlursförstärkare "Fiio E5", så om det är någon som har en liggandes så är jag intresserad ^^. Annars får det bli Ebay.

När det gäller magen så har den trilskas idag igen...hatar det! men efter att ha disskuterat med min far så har vi ställt preliminärdiagnosen magkatarr, så ska förbi apoteket i morrn och fixa losec eller dylikt, hoppas för i helvete att det hjälper! Satans handikappande det här =(

Klinik i morrn bitti! sympatisera med mig genom att gå upp klockan 6 i morrn! =)


AKG K518 DJ

Och på fjärde dagen sa hantverkarna "varde ekparkett!" och det var ekparkett! =)

Ännu en dag som går mot sitt slut, i väntan på att återvinnas inom tid och rum... Fan va det blir mörkt tidigt nu alltså *don't like!*

Dagen började med att jag som vanligt blir väkt av mina två biologiska väckarklockor kallade Reijo och Marcus, klockan 7.17 denna gång... suck varför kan de inte börja senare och jobba senare istället! (de går hem vid 15 tiden typ). Men i vilket fall så har det iaf hänt lite idag, man har målat spånskivan som man satte upp tidigare igår och sedan så är golvet på plats!! YAY! :D. Till skillnad från förut är det först nu som jag tycker att det ser ut som man faktiskt skapar någonting istället för river och stökar ner. Planen i morgon var tydligen att börja med mitt sovrum, målning that is och sedan ta min lilla mini-hall också. More info onsdag!

Passade även på att idag damma av gymväskan (bokstavligt talat *byggdamm*) och köra ett axelpass på SATS Tule, hade Johan med mig på några övningar. Känns ju att man inte lyfte ett finger hela förra veckan, inte ett dugg pump och omottivation, men gick förhållandevis bra ändå. Tycker jag har lagt på mig lite runt magen så det blir hårdkörning med magövningar nu :P, mariestad och brieost är tydligen vägen att gå för att få ner kroppsfettet =).

Nej, vidare ikväll blir det att se antingen den norska filmen "Dead Snow" eller "The Haunting In Connecticut". Tror det blir den sistnämda, sugen på skräck :D. Dock inte lika roligt när min bättre hälft som "älskar" skräckfilm inte är här och kan se den med mig, vet ju att det är sånt som hon skulle uppskatta ;).
Har vidare nu överlevt 14 dagar utan henne, vilket är iaf 13,9 dagar mer än vad jag hade trott... Men man känner ju att det hela tiden är en del som saknas hos en... *puss*




Köket från vardagsrummet med den nya hörnmodulen




Ek-Parketten!

Geriatriktentan, största skämtet inom utbildningen hittills!!

Happ, geriatrik *check*. Så jävla enkel tenta, första typ ingenting att plugga på och sen en tenta bestående av flervalsfrågor *gäsp* :P.  Sitter nu och väntar på att dra till kliniken och påbörja ännu ett klinikpass (fortfarande taggad :)). Ska försöka manipulera så mycket som det tillåts idag :).

När det gäller köket så håller man i detta nu på med att måla väggarna en gång till, taket målas + att man skruvar upp reglar och spånskivor där spisen ska stå (vet inte riktigt varför men blir nog bra). Golvet kanske kommer läggas idag också, eller ja det var iaf vad de sa i fredags....vi får se. Bilder av framstegen kommer senare ikväll!!

Nu blir det Takidas och Kartellens senaste album/mixtape som avkoppling innan det ska smattras ^^

*Uppdatering*

Blir inga bilder på köket idag, för mörkt för att kunna ta bilder =/, blir att lägga upp det i morrn!
Ikväll blir det Roasted på kanal 5!

Lugn dag i ett (som vanligt) mulet Västerås

Vaknade idag upp vid 10.30 tiden, fortfarande inte helt utvilad... detta trots att jag kanske somnade vid 0.30 tiden. Inte bra...

Hade en ytterst trevlig kväll igår som jag spenderade hos Jeppe och Sandra tillsamamns med Henke, Anders och Hedberg. Tyvärr eftersom jag körde dit så var jag den enda som inte söp under kvällen, men hade då iaf möjligheten att skjutsa ner herrskapet på stan. Alltid roligt att träffa lite folk från den gamla goda tiden!

Idag har jag mest fokuserat på att lära in Geriatriken som jag har tenta på klockan 13.00 i morrn (enkel tenta dock så kommer inte vara några problem). Har sedan kvällsklinik efter tentan som jag är ganska taggad inför :D, går bara bättre och bättre med patienterna.

Så klockan 19 idag bär det av tillbaka mot Hufvudstaden och en ny vecka av hantverkare som stökar ner hela lägenheten, saknad efter Lina och plugg.


12 dagar har passerat....


Dagens filosofiska tanke går till Geriatriken och hur det inte fungerade med Anabola för att öka deras muskeltillväxt och styrka bl.a. pga benskörhet osv. Kanske bumbibjörnssaft är något att ordinera istället? Eller ett högt intag av honung/spenat?

Långhelg beståendes av Geriatrik och fortsatt köksrenovering

Idag är jag faktiskt ledig från lektioner/kliniken, så börjar idag med att plugga inför geriatrik-tentan. Kommer även att jobba lite med Tomas angående vår projektplan, så blir ingen slappardag iaf ^^.
Magen är idag lite bättre men långt ifrån bra, känner fortfarande av stället där jag hade ont i förrgår =(.

Eftersom jag inte träffade hantverkarna igår när jag kom hem vid 16 så hade jag ingen aning om när de skulle komma idag så ställde klockan på 7 för det är ju lite pinsamt att vakna upp av att de klampar in i lägenheten då de faktiskt  har en nyckel in. Väggarna är nu nymålade och taket står på tur! Kommer lägga upp bilder igen efter dagens slut så får ni se vad som hänt idag :)

Nej åter till Geriatriken och ålderdomens problem!

*Uppdatering*

Efter att ha haft en produktiv genomgång med Tomas om projektet bar det av med 19.07 tåget mot Västerås. Hade bestämt mig för att fortsätta plugga geriatrik på tåget men insåg fort att det är för jävla enkelt, 36 powerpoint-bilder.... lär man sig på lika många minuter. La därför ner pluggandet och lyssnade på musik istället ^^, rekomenderar "Rec. Pro - Sweet Dreams"!.


Köket dag 2 (Grundmålning)








Köket.... ett minne blott

Happ den här dagen inleddes inte direkt på bästa tänkbara sätt.... Hade igår kväll en extrem magsmärta (VASade 8-9 för er lite mer terapeutiskt lagda) som sedan gjorde sig kännbar vid 2 tiden på natten igen... Jag tror själv att jag har någon form av matallergi som resulterar i dessa magkramps-anfall, kan vara nötter (vilket var det jag åt vid tidpunkten det bröt ut). Det som inte gjorde det hela så mycket bättre var att hantverkarna skulle komma förbi klockan 7.00 på morgonen så blev inte så mycket sömn den natten (gick upp 5.50). Magsmärtan är idag lite bättre men finns fortfarande där och gör sig kännbar. Känns ungefär som efter någon har slagit dig i magen, en molande dov smärta. Tråkigt nog så resulterade ju detta i sin tur i att jag inte kunde dra mig till familjen Alsbjer för den middag som varit planerad sen tidigare i veckan, känner att jag inte kommer kunna vara speciellt social.. Så vi beslutade att ta det någon annan dag istället, typiskt att magen ska trilskas just den här dagen!

För att istället snacka om renoveringsprojekt kök så har man idag slitit ut precis allt som fanns i mitt kök, allt som jag har kvar är mitt kykskåp som står i vardagsrummet i väntan på att jag får mitt nya. Projektet är nu alltså igång och kommer att fortgå i en och en halv vecka tills det nya ska stå klart (men det är förstås i hantverkartid så det är nog klart i slutet av oktober om jag har tur :P).


Köket sett från vardagsrummet


Köket sett från hallen


Dags att damma av bloggen för en ny säsong av mitt liv

Jahapp, det var ju inte direkt igår som man satt här och komponerade ner livets gång men nu kör jag igång igen!

I mitten av augusti drog mitt sista teoretiska år som naprapatstudent igång, väldigt snäll start måste jag säga såhär i efterhand. Men eftersom det är en del slutprov osv som närmar sig så har vi inte lika många kurser det här året. Däremot så har vi ett projektarbete som ska motsvara 10 veckor som jag och Tomas måste ta itu med, kommer bli intressant och främst av allt så tror jag att det kommer bli roligt (jävligt tufft kommer det nog också bli =/)..

Var i Sala igår på jobb, vilket fungerade riktigt bra! Trevliga kunder =). Men däremot så fick jag min första p-bot när jag skulle därifrån... jävla låtsaspoliser *bakom er vajjar handens längsta finger*! Hade jag varit 10 minuter snabbare så hade jag klarat mig, min vanliga tur... =(. Men gick iaf plus totalt under dagen ^^.

Bygget av uteplatsen i sommarstugan börjar närma sig sitt slut och det kommer bli så jäkla maffigt! Granitpelare, granittrappa med platåer och en kick ass stor yta för utebaren och det kommande spabadet! Ska lägga upp bilder när allt är klart =D. Kan även tillägga att vi nu i helgen äntligen blev klara med att klyva all förbannad ved (grenarna som klövs den här gången), så vill inte se nedsågade träd mer i år.

Sen har min flickvän nu lämnat rikets gränser för att plugga spanska på distans ett halvår så allting känns lite tyngre och tristare utan henne =/. Men förhoppningsvis börjar tiden gå lite fortare och det blir jul snabbare då hon kommer hem en liten sväng då :). Smått avundsjuk är man ju också då temperaturen är betydligt bättre där nere än här. Vill också plugga på sydligare breddgrader!

Den här ytterst förkortade sammanfattningen av de gångna veckorna får räcka som startskott =),

More to come! Stay tuned!!!!!

RSS 2.0