Du vet att det blir Mayhem!

Tisdagen i princip avklarad; på agendan stod forskningsmetodik med inriktning enkätundersökningar och sedan ett klinikpass. Antingen är forskningsmetodiken kronisk tråkig eller så är det mig det är fel på, jag kan verkligen inte koncentrera mig på den! Gör som vanligt och läser in allt hemma istället!

Kan berätta att jag har 50kr på Barcelona mot Chelsea ikväll, så tycker att jag för en gångs skull kan få vinna! Matchen börjar runt 21 skulle jag tro. Wish me best of luck!
Goooo Messi!!!

Sist av allt tänkte jag promota "Lonrentz & M. Sakarias" för deras låt "Mayhem", låten i sig är inte speciellt bra men det är verkligen nyskapande att lägga rapp på Sash! - Equador  =).



Gran Torino (2008)



Director: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Christopher Carley, Bee Vang, Ahney Her etc....

Här följer vi Clint Eastwoods karraktär "Walt Kowalski", en krigsveteran från Korea som nyligen har mist sin fru. Han är ett praktexempel på gammal tjurig gubbe som bara vill vara för sig själv med hunden Daisy. Lägg på detta en svart humor och rasism och ni kommer ganska nära det som Walt är uppbyggd av. Till råga på allt detta så bor Walt i ett kvarter som mestadels är befolkat av personer med asiatisk bakgrund. Men en dag när nya grannnar (med asiatiskt ursprung) flyttar in brevid Walt börjar saker och ting hända. Efter att av slump hindrat ett bråk mellan ett gäng och grannpojken blir Walt kvarterets hjälte, en roll som han mantlar med blandade känslor.

Personligen gillade jag verkligen filmen. Clint Eastwood gör sin roll oerhört bra (trots att jag vet att det finns de som säger motsattsen ;)), trovärdigheten i hans roll gör att filmen känns väldigt jordnära och därav kunnat vara baserad på verkliga händelser. Budskapet i filmen är väl kanske lite för ytligt, dvs man vet tidigt vart filmen är påväg men detta vägs upp genom bland annat slutscenen (som jag inte tänker avslöja). Slutligen ska jag änu en gång ge beröm till Clint Eastwood som ännu en gång visar att han inte bara kan jobba framför kameran utan även bakom!.

Personal IMDB Rating: 10/10
Overall IMDB Rating: 8.4/10

Praktiskt-prov-dag!

Idag hade jag den sista duggan som fastställde slutet på grundkursen i manipulation (175 grepp avverkade eller nått liknande). Lugn var nyckeln för att klara duggan och att man läser på mobiliseringen(!). Med duggan i bagaget begav jag mig till Magasin 13 för att försöka kränga en bärbar skivspelare från 50-60-talet, men ägaren som bestämde var inte där =/.  Så ska ringa honom i morrn och se om intresse finns. Har även skaffat "praktikplats" hos sjukgymnast i Köping i sommar =) (får se om jag kan köra de 40 timmarna).

Sen kan jag rekomendera CDONs erbjudanden om 3 DVD-filmer för 99kr (6 filmer 198kr), köpte nämligen 6 filmer + en dubbeldvd idag. Summa sumarum= 267 kr. Cirka 33kr per film, inte farligt.... Titlarna blev: Crank, Equilibrium, Romper Stomper, American Psycho, The Italian Job, Krigets Färger 1933-45, Max Payne och Hitman.

Sen är det också värt att notera att tjejen är tillbaka i sthlm efter spanien-trippen! =D

Troligen kommer jag vara däckad resten av dagen då jag känner hur huvudvärken efter all manipulation byggs upp =(

Veckans låtval hyllar alla sköna sommardagar och är: Magnus Uggla - Trubaduren

"Asså" nu äre helg!

Dagen till ära bjöd på fördjupad forskningsmetodik med inslag av dåligt talspråk, vill inte höra "asså" en enda gång till den här helgen.... Därefter så drog jag mig till Kaplans för att införskaffa födelsedagspresenten till farsan som dagen till ära kan dra ett femtiotredje streck på livets vägg, tiden flyger iväg (vilket den inte borde göra då media klart och tydligt har klargjort att tåget är ett miljövänligare alternativ). Presenten bestod av en Ronson Varaflame (tändare) som han velat ha en längre tid.

Därefter blev det tåget klockan 15.07 mot Västerås, vilket bestod av ett överfullt GBG-tåg så likheten till Scans kött-transport var tämligen stor. Men resternade dagen var positiv, grillpremiär med familjen och en kall öl :D. Så nu mår man mer än bra!

Tjejen och hennes familj tog en weekend till Madrid för att spana läget inför eventuella studier (var tydligen inte klart om det blir Madrid eller nån annan spansk stad), avundsjuk är jag i vilket fall =).

Ska även passa på att gratulera Carro som fyller 22 *hurra!* =)



Ronson Varaflame

Och gud sa: varde sol, värme, alkoholhaltiga drycker, allmänt avklätt och det var sommar!

Idag är en sån dag som man verkligen inte kan avsky eller ens hysa minsta agg emot, äntligen slipper man 27 ton kläder och det ständiga halsandet av Echinaguard för att hålla sig något sånär vital. Säsongsdrogen solljus har äntligen smugglat sig över ekvatorn mot nordliga breddgrader och försvårar för snöfjollorna som envisas med sina skidor och snowboards, ingen valla i världen hjälper mot detta klimat =).

Dock så har Naprapathögskolan (vidare i bloggen refererat som NPH) nu valt att lägga en del tentor och praktiska duggor under denna vackra period, vilket kan försvåra inlärningen en hel del..... Men den 28 Maj är åk 3 avklarad och sommaren hägrar!! Sen är det 1 år kvar innan det blir att stå på egna ben så man kan springa ifrån torpederna CSN lär skicka efter en om studielånen :P.

Som en sista sak kan nämnas att flickvänen fått sitt utbyte till Madrid i höst där hon ska plugga spanska till slutet av året (om jag förstått det hela rätt =)), så detta gratulerar jag henne till om det nu är med lite blandade känslor ska väl sägas :).

Madrid! du har henne bara på lån, comprendido? =)

Last fm - Artister top 10


Ännu en lektion med den "skickliga porten"

Känner verkligen att varenda cell i min kropp inte är gjord för att sitta och forska... Alldeles för omständigt och krångligt för vad det kan vara värt i mina ögon. Visserligen ska ju sägas att allting sjävklart har ett pris, gör man sånt här ideellt på fritiden måste man ju varit tappad som liten men vid oansenliga summor pengar förändras saken. Bara riktigt dumma fiskar som biter på krokar utan bete liksom.....

Aja, kunde ju visserligen tänka mig värre grejer att pyssla med, tillbaka till forskningsmetodikens dimmor!!


Crank: High Voltage (Crank 2) (2009)


Tagline: He was dead...But he got better

Directors: Mark Neveldine and Brian Taylor
Cast: Jason Statham, Amy Smart, Dwight Yoakam etc.....

Efter att ha fallit åtskilldiga kilometer från en helikopter rakt ner i asfalten i "Crank" är Jason Statham är återigen tillbaka som den asförbannade Chev Chelios i uppföljaren "Crank: High Voltage". Efter att ha blivit beroende av uppiggande preparat i ettan för att undvika att hjärtat ska stanna väljer man här i 2.an att Chelios får sitt hjärta utbytt till ett som kräver elektricitet för att fungera (väldigt likt första filmen alltså). Efter detta så består handlingen av (som vanligt) en påtänd Statham (denna gång på eletricitet) som vänder upp och ner på allting för att få tag på sitt egna hjärta igen.

De som gillade den tidigare Crank-filmen lär inte bli besviken, massa action blandat med sex och sarkasm. Dock så är vissa scener i filmen upplagda på ett väldigt mysko sätt där jag kan tro att man är ute efter att föra in lite "filmkonst", lite som Tarantino väljer att göra i sina filmer (om ni vet vad jag menar). Men som sagt allt som allt är Crank: High Voltage en grym film som jag rekomenderar att man ska se om man gillar en säregen actionrulle med inte allt för svår handling att hänga med i =).

Personal IMDB Rating: 8/10
Overall IMDB Rating: 7,9/10

X-Men Origins: Wolverine (2009)


Director: Gavin Hood
Cast: Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Dominic Monaghan etc...

Den fjärde filmen inom X-men-serien denna gången med inriktning på karraktären Wolverine spelad av Hugh Jackman. FIlmen utspelar sig före alla de andra filmerna och man får följa "Logan/Wolverine" från barnsben fram tills dess att han genomgår experimentet med flytande metall som gör honom osårbar. Filmen fokuserar också mycket på två hittills okända karraktärer inom x-men filmerna; Remy LeBeau a.k.a "Gambit" och Victro Creed a.k.a "Sabertooth". Creed är den figur som spelat mest roll inom Logans uppväxt där de har varit i princip oskiljaktiga. Men efter en incidens där Logans flickvän dödas av Creed vänder detta tvärt.

Filmen skiljer sig enligt min mening från de andra x-men filmerna, och detta positivt. Den här filmen känns på något sätt mer fri än de andra delarna, handlingen känns inte lika förutbestämd. Filmen är verkligen både intressant och spännande rakt igenom utan att egentligen gå till överdrift (även om sådana scener självklart också existerar), men så är det ju också en ny regissör på denna film mot de andra x-men filmerna. Även de som alltså inte är fan av det lite mer övernaturliga bör finna denna film underhållande.
Rekomenderas stark!

Personal IMDB Rating 9/10
Overall IMDB Rating 7,2/10

Årets sommarplåga!

Här är den låt som enligt mig kommer ersätta förra årets "bag in da box": Tramsgänget - Dunkadunkalåt

Lika bra att lära sig gilla den (vare sig man gillar den eller inte) =)


Då gör vi ett försök!

Yes, då ska vi se om vi kan åstakomma något kreativt och lärande ur detta digitala anteckningsblock! Hade tänkt dra igång med detta en tid tidigare, men men...

Kommer här att dela med mig av alla de tankar som jag tampas med i mitt liv, eller ja de som är mest intressanta och som kanske kan skapa debatt.

Btw, "Dormio" betyder sömn på latin. Tyckte detta namn passa då sömn är något som man behöver men oftast får för lite av, en utmärkt symbolik till det kommande innehållet i bloggen!

RSS 2.0