Jullov vs plugga....

Verkligen svårt att finna motivationen at ta tag i saker och ting som har med skolan att göra när ord som "jullov" och "ledighet" ekar inne i skallen...

Skulle behöva lite studiemotivation alá 2.a året gymnasiet... why did you not give me this santa?

Idag!

Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!
Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!
Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!
Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!
Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!Idag!

Idag 18.05 anländer hon! YAY

Jullov!

Sådär ja, Odontologin skriven och det gick faktiskt helt okej. Skrev klart tentan på cirka 40 minuter, visserligen med några slarvfel som jag fick höra i efterhand. Men men... nu har jag iaf ett litet uns av ledighet med betoning på "litet" då jag har pediatriktenta den 8.e januari och slutprov den 12.e januari så det blir en hel del facklitteratur mellan all julstämmning.

Men som sagt, får alltså lida pin fram tills den 12.e sen är det förhoppningsvis över (om jag inte måste tenta om nått =/).

Sen har det ju fallit så jävla mycket snö... man bävar verkligen för att gå ut och skrapa bilen. Sedan verkar det vara massiva temperaturskillnader mellan Sthlm och V-ås, när jag åkte hem klockan 18 i fredags var det kring nollan i Sthlm, töade lite vid stuprännorna. Men när man sätter sin fot på centralen i v-ås så är det 15 minus! fattar inte hur det kan vara så med bara 10 mil emellan... Sen verkar det ju inte ge sig, ska snöa varje dag fram till torsdag nästa vecka =(. Så alla ni som längtat efter snön gå ut och ställ er, för det går inte ihop med ert resonemang om ni sitter inne i värmen och ugglar och samtidigt gillar snö, nej ut och frys, skrapa grannens bil och gör snöänglar!
Sen skulle jag också vilja få förklarat för mig vad som egentligen är så bra med snön som gör att alla saknar den.. Det vanligaste argumentet för brukar vara: "Det blir så mycket ljusare", vilket är ett väldigt tafatt argument i min mening, Är ju väldigt mycket ljusare på sommaren så. Eftersom större delen av vårt djurliv antingen går i ide eller flyttar utomlands så är det ju inte ett naturligt beteende att trivas på vintern. Måste vara något genetiskt som vi bekämpar genom att dra på oss mer kläder och trotsa vädret.

Vinter och snö, NEJ TACK!

1 dag kvar tills äsklingen anländer <3 (om vädret nu tillåter!!!)

Oftalmiatrik "Check!", nu är det Odontologi innan det ringer ut för jullov!

Blev precis klar med att sätta ihop oftalmiatriken åt min grupp så den stenen har jag nu sopat av mitt hjärta!. På fredag är det sista tentan innan det är lov, eller ja frivilligt pluggande utan obligatoriska lektioner ska väl sägas.... har ju mitt slutprov den 12.e januari så det är ju lite hets med det också =/, men men. Sen så måste vi få tag i vår handledare inför projektarbetet som ska vara klart här i maj 2010, måste snacka igenom med honom om strukturen inför nästa år, så gäller att få tag i honom! (han är inte direkt den lättaste att stämma träff med, eller ens svara i sin telefon). Men veckan kommer ägnas åt käken och tändernas underbara värld (sjuhelvetes massa ironi i den meningen!!). Sen på tisdag är det bara 1 VECKA kvar tills Lina kommer hem, känns faktiskt lite overkligt... Förut har man räknat månader och nu när det bara är några dagar kvar så känns det lite drömskt så nyp mig inte under kommande veckan :P.

Sen har jag ju ett nytt distraktionsmoment som tar tid från studierna, nämligen Assassin's creed 2! Underbar historia där man spelar en lönmördare vars familj blivit förådd och fadern mördad så nu är han ute efter hämd! Det påminner om Zelda (*Hint,Hint*) ;), med massa småpussel och gåtor osv. Riktigt underhållande!


Ezio Auditore da Firenze!

Modern Warfare 2 kväll!

Ja, nu har man verkligen kommit in i spelandet...

Hade idag en spelkväll med Linas brorsa Emil som kan benämnas lite som ett proffs på FPS spel :). Så kvällen ägnades åt att lira Modern Warfare 2, först lite co-op och sedan online. Visserligen var vi ganska jämna vad gällde Kill/Death men då Emil inte är van vid playstation-konsolen utan Xbox 360 så kan slutsattsen dras att  jag var sämre :P. Sen märker man verkligen att man blir duktigare och duktigare ju längre man lirar, man kommer in i flytet på ett helt annat sätt. Efter x antal timmar spelade beslutade vi oss för att ge oss, jag ger upp med spelandet totalt idag men Emil skulle plöja vidare när han kom hem, tecken på att man själv blivit gammal?.

Men var en riktig bra kväll iaf! Alltid roligt att träffa en Alsbjer ^^

2 veckor, 14 dagar, 336 timmar, 20 160 minuter, 1 209 600 sekunder.

Kurserna börjar ta slut på skolan nu, sista lektionen med Claes i eftermiddags och den handlade om djup fascia (2 timmar dissektionsfilm.... *gäsp*). Bara odontologin (läran om tänder, käke och munhåla) som ligger över en innan julens tvetydiga ledighet då jag den 12.e januari har mitt slutprov på manuella tekniker med Nidal, det är fan mycket att hålla i huvudet.... 3,5års kunskap som ska presteras på cirka 20 minuter... Så lite tråkigt att inte kunna släppa garden helt under julen...EN julklapp har jag kvar som jag måste införskaffa också sen är det home free på den fronten :).

Igår så fick jag ett väldigt gulligt vykort från Lina som verkligen fick den dagen att se lite ljusare ut trots att det mörkar vid 15-tiden ^^. Precis som titeln säger så är det idag 2 veckor kvar tills hon kommer hem till detta snöfria vinterland, vilket uppskattas av hennes familj, släkt, vänner och så självklart av MIG! :), borde egentligen försöka på mig en solariebränna bara för att tona ner den kontrastskillnad som kommer uppstå mellan oss :P.

Sen i morgon så har jag mitt näst sista klinikpass å skolans vägnar någonsin klockan 8.00, kan hända man tar nått sen i vår bara för att slipa på skillsen. Därefter blir det att på eftermiddagen efter att ha pluggat lite möta upp Linas brorsa Emil för att lira lite Modern Warfare 2 hemma hos mig (och för att se hur jag bor för den delen :P). Behöver lite privatlektioner i FPS känner jag...

Nu film, sedan sänggående! Ciao!


OMG va roligt den tycker det är!!! =D


Fortsatt panikångest =(

Tiden sticker iväg, 1 december idag och blodtrycket hos allmänbefolkningen har väl ökat med 15-20% då allt ska pyntas, handlas och styras. Men trots detta uttalande så är jag inte någon motståndare till julen, det jag gillar med julen är att se hur mycket den uppskattas av andra. Trivs andra med julen och allt som hör därtill så trivs jag för att de trivs, kanske lite udda men så jag känner. Denna känsla är nog lättast att förstå när man lägger till en liten kille eller tjej runt 5 år i juletid, att se hur mycket de trivs under den här tiden på året får vem som hellst att att dansa kring granen och sjunga med i julsånger =). Missade julkalendern gjorde jag idag också... men även den kommer väl att få en högre prioritering i framtiden i samband med familjelivet.


I mådags gjorde jag ett nytt försök att dra igång min träning efter alla sjukdomar som jag känt av på sistone, slutade med att jag mådde riktigt dåligt under själva passet... Lite ont i magen på vägen till gymmet, väl där mellan övningarna fick jag en svag illamåendekänsla i kombination av yrsel (en yrsel av kaliber att om den bara hade ökat något hade jag med all säkerhet fallit från stående). Tog mig ändå igenom passet, väl hemma så vilade jag nån timme och sedan mådde jag som vanligt igen...konstigt.. Kostintag och sömn under dagen (och dagen innan för den delen) var bra och jag tar dagligen 2g omega-3 och multivitaminer/mineraler.
Som ett brev på posten med dessa symptom så fick jag känningar av min panikångest och jag har även idag spänningar över vänster sida hals, men förhoppningsvis är det borta till helgen. Dagens pass gick lite lättare, lite ont i magen under även detta pass, men inget jag inte kunde hantera.

I morgon är det 20 dagar kvar till sötnosen anländer till nordliga breddgrader igen!!! =). Min julkalender har 2 dagar färre än alla andras ^^.


Helgens köp kom med posten idag ^^ *Färggrant!*

RSS 2.0