Sovmorgon!

Efter att ha gått upp många tidiga mornar i rad för att jobba ute i stugan så hade jag idag äntligen sovmorgon a.k.a "Sovis". Eftersom jag av någon anledning brukar sabba hela dagen med at sova för länge när jag väl får så hade jag tänkt att stiga upp klockan 9.00. Men min biologiska klocka ville annorlunda och jag vaknade av mig själv klockan 10.30.... damn. Visserligen så tro jag att de vanliga sova för länge symptomen denna gång har skonat mig, har inte känt mig seg eller trött än så länge. Känner mig rent ut av taggad och full av energi konstigt nog.... Det ska vi använda på dagen träningspass som är Armar och möjligtvis vader...är även sugen på att maxa bänkpressen så vi får se om jag tar klena 95kg nån gång :P, målet var ju att innan sommaren är slut så ska jag ha tagit 100 (men det ser ut att får skjutas fram till hösten).

Har även kirrat en deal med en spegel som jag säljer på blocket! =)

Allmänt tråkigt väder i V-ås btw.... (Mulet)

Operation: Vedklyv!

Idag vakande jag tidigt för att pallra mig upp och åka till stugan för att plocka ihop vedklyven. Dagen började visserligen ganska dåligt då filen var slut hemma.... fick ta mjölk som substitut istället *sucks*. Väl ute i stugan så började pusslandet med att plocka ihop det förhöjda stativet till vedklyven, inte direkt världens enklaste jobb skulle det visa sig. passformen på de olika bitarna var verkligen asdåliga! svetsloppor vid vartenda skruvhål typ. Men efter en del svordomar kopplat till ett aggressivt kroppsspråk så lyckades vi få ihop den tillslut  =). Men våra problem med klyven tog inte slut här.... när vi väl placerat den där vi ville ha den och slagit på strömmen så dog den efter 4-5 sekunder. Efter att verbalt inte kunnat övertala den till att gå igång igen så kollade vi om det var nått generellt fel på strömmen, vilket det visade sig vara. Proppen hade gått i båda skåpen... Vi bytte dem och försökte igen, *poff* samma visa igen, proppen gick visserligen abra i ett av skåpen den här gången men ändå... Efter att en andra gång bytt propp så fungerade klyven otroligt nog utan problem, vad detta kan bero på har jag ingen aning om. Kanske var de 5.2 L hydralolja som behöde lite extra energi för att ta sig runt systemet....

Efter att ha testat den i 2 timmar så kan vi konstatera att det varit ett bra köp, den tog de allra värsta kubbarna utan problem!

8 tons klyv från BIltema is the shit! ^^



En liten resumé

Känner att det här med bloggandet har gått segt på sistone, har inte riktigt känt motivationen eller orken till att skriva men här kommer iaf en sammanfattning över de 3 gångna veckorna.

Jag har nu avklarat de 40 timmarna som man får göra hos sjukgymnast med vårdavtal av de 135 timmarna som vi ska göra hos naprapat/manuel terapeut med vårdavtal. Måste säga att de 40 timmarna har varit mer värdefulla än 6 månader på skolans klinik. Man tar del av åtskilldiga års erfarenhet av behandlingsmetoder på olika åkommor istället för hårdbarkad teoretisk fakta där en viss behandling har visat sig några procentenheter bättre än någon annan, patientens upplevelse av behandlingen är i min mening 3 ggr viktigare än att patienten behandlas optimalt korrekt. Vi spelar ju här på patientens "egenhjälp" i form av placeboeffekten en behandling av bra karraktär med en terapeut som har en läggnig för retorik. Jag har tex. tagit åt mig kinesiologitejpning, vilken NPH bara tog upp i marginalen under tejpkursen som för övrigt var en av höjdpunkterna med år 3. Visst behandlingseffekterna av tejpningen kan ifrågasättas, hur vida strukturen av limmet i tejpen uppnår den cirkulatoriska/proprioceptoriska effekt i huden som man hävdar men likväl så uppskattas det av patienten. Av de 40 timmarna som jag praktiserade hos sjukgymnasten så tejpade han i stort sätt 85% av patienterna, varav 100% tyckte sig bli hjälpta av detta och hade inget emot att vid återbesöket bli tejpade igen. Det är av DENNA anledning som jag kommer att börja använad mig av kinesiologitejpningen, behandlingseffektiviteten på det fysiologiska planet är därav irrelevant. Sen finns det säkert forskning där man visar på tejpens inviduella effekt på diverse åkommor med placeboeffekten uträknad, men hur som hellst har jag bara bra uppfattningar om den. Kommer därför att i höst att fördjupa mig i ämnet och gå en basic-kurs och en advanced i kinesiologitejpning. En bra terapeut ser inte enbart till att korrigera de strukturella felen hos patienten, en bra terapeut ser till att patienten ALLTID är nöjd oavsätt behandlingsresultaten.
Varför vi inte har någon praktisk/teoretisk kurs i retorik/patientbemötande är för mig oförståligt....

I stugan är det full rulle, flertalet träd har fällts och ny vedklyv på 8ton har inhandlats tillsammans med en vedkap med klinga på 70cm =). Tall, Ek, Gran.... come get some!
Det kommunala vattnet och avloppet är nu kopplat och klart och nya jordmassor har planerats ut. Även bredband kopplat till stadsnätet är fixat. Sen så sätter arbetet med stentrappen och platsättningen av nya uteplatsen igång 10 aug, kommer bli så jävla maffigt när allt är fixat sen! Utebaren på plats osv :D
Hakspettsboet är numera nersågat (lugnt de hade flyttat ut), hålet var typ 40 cm högt och 10-13 cm i diameter. Så nu blir det att leta nytt bo fågeljävel!! =)

I Sthlm händer det också grejer på byggfronten, de teoretiska delarna angående köket är fixade och klara så nu väntar jag bara på att de ska riva hela skiten, vilket kommer ske i mitten av september. Målning, ny parkett, lister allt ska fixas innan köket ska på plats. Kommer bli lyxigt värre :).


Har säkert missat nått men tar upp det i kommande inlägg isf!
Får tacka för tålamodet hos mina läsare som trots mina få inlägg på sistone ändå spanar in bloggen =)

Då var det dags igen......

En gång om året händer det, V-ås har bestämt sig för att dra hit alla Sveriges idioter (och några till från övriga världen). Allt för detta förbannade "Power Meet" där folk som är alldeles för gamla kör runt i amerikanska bilar som är alldeles för gamla och tillsammans låtsas att det är 1950-tal igen...ÅK HEM!

Staden blir som alldeles förlamad av dessa förbannade bilar och dess bilentusiaster till förare (bilentusiast = idiot med körkort). Visst jag kan förstå att staden tjänar åtskildiga miljoner på dessa idioter och att de på så sätt är väldigt rädda om sitt Power Meet, men till vilket pris..... Nedskräpning, fylla och avgasutsläpp i MASSOR!
Sen så märker man att vett och etikett i trafiken sjunker massivt, ingen blinkers man chansar hej villt i rondeller osv...
Så varför inte låta någon annan stad ta över detta event iaf vart annat år, placera dem i norrland eller nått.
Spärra av våra gator så det är omöjligt att ta sig fram pga sån här skit... Borde vara skrotpremie på bilarna.

Det enda som är roligt är att det regnade och åskade här i västerås i morse :D, så blir vi inte av med er ska iaf er vistelse vara förjävlig!!

Är detta verkligen värt besväret?!?

RSS 2.0