Varmt för en gångs skull!

Beklagar att det gått så länge som en vecka innan bloggen blir uppdaterad, ingen egentlig förklaring tyvärr...

Det är verkligen nu som man ska värdesätta Sverige!, för innan man vet ordet av så är det förbannad vinter igen och man står där med 20 minus på halsen skrapandes en igenfrostad bil. Har spenderat den gångna helgen i stugan där jag har klyvt träblock med yxa och kil under klarblå himmel, jobbigt som fan men som sagt så länge det inte är kallt klagar jag inte. Så på den fronten så väntas nu inköp av vedklyv med 8 tons tryck och en vedkap som klarar 26cm i diameter (big ass sågklinga =D) så man sedan kan börja stapla ved! Gillar att påta ute i stugan oavsätt vad uppgiften än må vara, blir nog mycket tid där sen på äldre dar.

En vecka kvar till min praktik hos sjukgymnast i Köping också!, ska bli sjukt roligt att äntligen få hänga lite i klinikmiljö igen =), trodde inte jag skulle säga det men har faktiskt saknat det lite. Så ska friska upp lite testmetodik i veckan så man inte skämmer ut kåren och sig själv totalt ;).

Som man sedan inte kan ha missat så har ju Michael Jackson lagt hatten på hyllan för gott, eller?. Det har börjat spekulerats i om han har fejkat sin död, finns ett videoklipp från helikopterfärden där fans anser att man kan se hur den inlindade kroppen reser sig upp. Visst jag har förståelse för dessa rykten men ffs inse fakta, man har gjort 2 stycken separata obduktioner och familjen har ofentligt gått fram och gråtit ur i pressen. Face it, ingen är odödlig. Inte ens musikgenier... Det som dock ska bli väldigt spännande är de 200 outgivna låtarna som Jackson gömt undan som en arvs-säkerhet. Kommer någon någonsin kunna spela in dessa låtar utan att bli utskrattad för felaktig tolkning av alla miljontals fans world wide?

Sen så har min farmor fyllt 84 år idag! inte illa.

May you find your place in Neverland...


The Wrestler (2008)



Tagline:Love. Pain. Glory.


Director:Darren Aronofsky
Cast: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood mfl...

Filmen handlar som titeln redan avslöjat om wrestling. Man följer den nu föråldrade 80-talsstjärnan "Randy 'The Ram' Robinson" spelad av Mickey Rourke och hans patetiska liv inlindat av missbruk, alkolism och familjeproblem. Han är fortfarande aktiv inom wrestlingen och fortfarande en lokal legend inom den men kroppen är inte vad den en gång varit, varje match sätter sina spår (och de blir allt djupare). Så när verkligheten väl hinner ikapp honom börjar kampen om att rycka upp sig och försöka rätta till sitt liv och relationen till sin dotter.


Kan verkligen inte förstå hur denna film har kunnat få en plats på IMDB top 250.. Det är för mig ett totalt mysterium. Filmen utspelar sig som en dagbok där man följer Rourkes karraktär i hans tråka liv mellan en husvagn, strippklubb och wrestlingarenan. Den är skriven som en drama och det är en jävligt seg sådan, händer verkligen inte mycket i filmen och skådespelet är inget jag håller speciellt högt. Märks att Rourke inte agerat på en tid... Visst jag kan förstå det sentimentala i filmen och tycka synd om honom när hans försök att återuppta relationen med hans dotter inte går som han vill men filmen är ändå inte på något sätt mer än godkänd. En karraktär som är ett fuck-up och en manusförfattare som måste vara ett fuck-up. Inget jag skulle rekomendera någon att se. Inget direkt "nyskapande" utan en tråkig sorgsen film som vilken annan drama. Visst intresse kan ju dock finnas i filmen för de som faktiskt är intresserade av wrestling (hur liten nu inte den gruppen är i sverige).

Personal IMDB Rating: 5/10
Overall IMDB Rating: 8.4/10


  

Midsommar!

Fredagen började med ett tidigt uppvaknande från min sida följt av en del diskande i sthlm, medan Lina fick sova en kvart till. Sedan fick jag hjälp med disken =). Efter att sedan ha intagit frukost och packat våra saker bar det av till tåget och Västerås för att fira midsommar med päronen och deras bekanta i Kärrbo! Efter att ha kommit fram till tuben så insåg vi att all den goda tid vi trodde oss ha innan tåget skulle gå 9.07 var som bortblåst då vi inte hade räknat in midsommar som helgdag och tågen gick med 15 minuters mellanrum =(. Så när vi anlände på stationen var det 8-7 minuter kvar tills tåget skulle gå, men vin hade tur med att det inte var någon kö till biljetautomaten så vi klarade oss med 1 minut till godo =).

Väl installerade i stugan i Kärrbo (efter allt farsans renoveringsprat) åt vi en god sillunch som uppvärmning inför midsommarfirandet nere på Björkängen där lotteridragningen är det som verkligen räknas :D. Det som är mest prestigefyllt att vinna under midsommarfirandet i Kärrbo är matkorgen a.k.a mathinken som är dess nuvarande skepnad. Jag slog på stort i år och investerade i 9 lotter à 10kr styck. Efter detta drog midsommarfirandet igång och det som var nytt för i år var att man hade ersatt det akssa kassettdäcket med en live-tant som under själva firandet lärde sig dragspelet verkade det som :P. Även "lekledaren" var live så man blev bortskämd denna gång :P. Eftersom jag har haft viss fobi för ringdans sedan puberteten nån gång så skippade jag det. Enda gången som jag tycker att man kan vara med är om man har nån liten knatte mellan 2-6 år som vill ha med en upp. Allternativt under högt intag av alkohol då initativförmågan ökar med promillehalten. Sedan hade ju vädret svajjat lite under hela dagen med regn, mycket regn och uppehåll så gräset vid stången var ju inte det bästa direkt... Men när det var dragkamp så var Lina och jag tvugna att vara med! Vårt lag vann första omgången i bäst av 3, men självklart så ska ju förlorarna i omgång 1 vara dubbelt så många inför de andra omgångarna så vi förlorade de kommande 2.... fusk!

Sen kom den, studen man väntat på: Lotteridragningen!!. Först så ska det ju dock vara x antal barnlotterier med diverse skräp innan e riktiga grejerna kommer, men detta är väl för att föräldrarna troligen skulle gå hem om det var vuxenlotteriet först. Men efter barnlotterierna var det ännu en gång dags för dans, vad i H*lvete! så har det aldrig vart förut! De har alltså gjort om upplägget denna midsommar, dödsstraff om man pilar med nostalgi... morr. Men så ÄNTLIGEN mina lotterier, första nummret blir nummer "1" och då är tanken att alla med siffran 1 i de 3-4 vuxenlotterierna går upp och tar respektive förstapris. Då ser jag hur min mamma och frun i det sällskap vi hade med oss går upp och tar båda hinkarna med mat, så de gick iaf till rätt sällskap även om jag nu inte vann dem :P. Men jag gick trots detta inte hem tomhänt utan fick som 3.e uppropad lott gå fram och välja pris, jag tog en röd/vit/svart fleecepläd =), mycket fin.
Efter detta bar det av hemmåt igen för fika och uppladdning med diverse plockmat senare på kvällen inför dans på dansbanan för mig och Lina =).

Ska dock sägs att det hölls en liten tävling mellan min far vårt sällskap och mig, Lina avstod av hittills okänd anledning :P. Pappa presterade verkligen inte bra och missade tavlan med alla sina 4 skott (från kanske 6-7 m avstånd som vi stegat upp) medan jag som var nykter endast kunde komma 2.a då vårt sällskap visade oanade förmågor trots alkoholens inverkan *imponerad*.

Väl vid 9-tiden pallrade jag och Lina oss iväg ner mot dansbanan för en sväng om. Vilket resulterade i att vi var först på plan ett bra tag (vilket iofs inte var helt fel då jag fick en del uppvärmning som behövdes..) men sedan kom det 6-7 andra par som var i åldern 50+ så vi var helt klart yngst =). Musiken bestod av en cd-spelare som om man dansade för våldsamt hoppade mellan spåren eller hoppade i låten, själva skivan i sig var en liveskiva med dansband från Avesta, varför vi vet detta är för att man iunder några tillfällen hörde "och solen skiner här denna afton i Avesta" när man var i ett mulet V-ås...Sen kunde vissa låtar vara såhär pga allt hack: "Nu tar vi och spelar en gammal goding *hopp*.....sova i natt...*hopp*...tack så mycket!...*hopp* ...hoppas alla kan texten!....*hopp*...jag har en säng som står tom." osv osv...
Mina två vänsterfötter stod sig dock inte så bra i jämförelse med alla andras så nu har jag och Lina tankar om att gå en Buggkurs =).

Men kort och gott en underbar midsommar med dem man håller kärt!
Hoppas alla andra också haft en bra midsommar!


Solen skiner och så har man åkt på feber.... verkligen inte rättvist!

Gårdagen började med att jag efter att ha jobbat en sväng började få ont i halsen/gommen. Tänkte inte så mycket mer på det eftersomjag upplevt det typ 100g tidigare utan att det blivit mycket mer. Pallrade mig iväg till Sthlm där man senare på kvällen börjar få rejäl frossa, beslutar mig att gå och lägga mig tidigt för att få sova ut då blir det 3ggr värre, frossan övergår i svettningar och febern ligger på 38.8 grader. Sover 2 timmar då jag inte kunnat somna för svettningarna och hjärtklappningen (som jag inte riktigt vet varför jag hade :S). Går sedan upp och tar 2 alvedon, lägger mig på soffan och kollar på tv tills 6.30, går och lägger mig efter det. Vaknar 13.00 och mår bättre, febern då 37.3. Käkar under hela tiden Esberitox också. Känns som att det är på väg bort och jag har vanligtvis en kropp som kämpar emot sjukdomar bra så tror att i morgon vid det här laget är jag i princip frisk.

De ringde också om min levervärden idag som var betydligt bättre, fortfarande förhöjda men mycket bättre. Så ska ta nytt blodprov om 3-4 veckor.

Det jobbiga är verkligen inte att vara sjuk, det kan jag ta. Det jobbiga är att inte få träffa sötnosen när det gått över 2 veckor sen vi senast sågs. Det som mest av allt motiverar mig till att bli frisk! <3

Hufvudstaden!

YAY!

Nu har jag bara nån timmes jobb framför mig innan jag fort som satan kommer ta tåget till Sthlm! *längtar*
Har även börjat nosa på Dan Browns "I cirkelns mitt", skum bok men spännande :D. (Men 1984 går såklart före!) ;)

Väntar också med spänning över svaren på mina levervärden som jag tog om i fredags... please be good

Nehepp, of to work now!

Death to IE!

"Microsoft vill i Europa ta bort sin webbläsare från nästa version av Windows. Därmed hoppas Microsoft slippa ­undan kritik och hotande mångmiljardböter från EU-kommissionen."
// E24.se

Snälla, snälla låt det här bli verklighet! Ta bort denna maximalt jobbiga webbläsare och ge plats för Firefox och Opera.
Veckans absolut bästa nyhet!

För övrigt regnare det igen.... Om man skulle ta dö på vädret rent teoretiskt undrar vad vi skulle få för väder då...

Veckans ord är för övrigt: Kanarietofflor!



Problem med levern?!

Har precis (eller ja för 1 månad sedan) avslutat min andra Roaccutan-kur och var den 9 juni hos läkaren en sista gång för att stämma av allting, fick vid det tillfället veta att blodprovet som jag hade tagit 2 veckor tidigare hade lite för höga bilirubin-nivåer. Inget man direkt lägger någon större tanke till men de ville ta ännu ett blodprov när jag var där och visst fick de göra det. Fick sedan ett samtal i eftermiddags som lät som följer:

Jag: "A, det är jonas"
Sjuksystern: "ja, hej det här var från hudkliniken"
Jag: "Ja hej"
Sjuksystern: "Ja, jag ringer amgående det blodprov vi gjorde i onsdags på dig"
Jag: "ehh, okej?"
Sjuksystern: "Ja, proverna såg väldigt konstiga ut"
Jag: "....jaha?"
Sjuksystern: "Det kan vara så att det är maskinen som har krånglat när den ska avläsa eller så, men vi skulle vilja att du kommer in i morgon för nytt blodprov"
Jag: "Jaa, visst funkar klockan 9.00 i morrn?"
Sjuksystern: "Funkar fint"
Jag: "Okej, ses då"
Sjuksystern: "ja, det gör vi. Hej då"
Jag: "Hej då"


Så nu får vi se om det är min lever som är problemet eller vafan det kan vara.... allt skit drabbar verkligen mig!
Hold U'r thumbs and paws for me!

Uppdatering: De värden som var "bra mycket förhöjda" var mina ASAT och ALAT värden.

Dagarna rullar på

Happ, ännu en dag som börjar med grått/regnigt väder... som en repris av valfri vardag förra veckan =(. Varför kan det inte bli sommar snart! Jag behöver fan värme och solsken, nu när jag väl får sola så ska jag fan få bort vinterns blekhet! Men slutar väl med att man i augusti inser att sommaren redan har försvunnit och att man får pressa solarium istället...

Det är för övrigt full rulle ute i Kärrbo både i onda hackspettsboet och i form av storstädning av både storstugan och lillstugan a.k.a "OK" (som i namnet på bensinstationen). Hackspettsungarna kan inte ha mycket tid kvar nu då de är större än en undulat nu. De piper verkligen konstant från tidiga morgonen till sena kvällen....men i höst CHAINSAW!! he he he =).

Eftersom att midsommarfirandet kommer äga rum just i Kärrbo med både släkt, vänner och flickvän så kan det vara bra om det iaf ser något sånär ut i stugorna :). Hittade ett över 60 år gamalt luftgevär, dock med sprucken kolv och kammare. Så nu består arsenalen av 2 luftgevär (ett trasigt dårå) en luftpistol och en softair gun. Har haft ännu ett luftgevär men det gick sönder när jag var 14 typ...

Känns bra att ha kommit igång med träningen på allvar sen också, mån-fredag á 1½ timme. Saknat den plågsamma träningsvärken =) Ben/Mage igår Axlar/Bröst/Vader idag!


Gamo Delta, Luftgeväret


Gamo AF-10, Luftpistolen

Walter P99, Softair gun

Pirat på väg till EU-bukten!

Gårdagens valvaka var helt underbar att beskåda! Efter allt skit som den nuvarande regeringen har ställt till med geom FRA och IPRED så träder Piratpartiet fram med hela 7.1% i EU-valet!
Piratpartiets framgång är vårt (vi som röstade på dem) sätt att med stolthet låta långfingret vaja framför de nuvarande makthavarna och säga (Hit men inte längre, nu tar vi upp kampen!). Trots att detta parti hittills bara har en fråga som de har nån åsikt om (hittills) ser jag det ändå som viktigt att de får vara med och driva just den frågan, de kommer med all sannorlikhet att ställa till med en del bekymmer i Bryssel. Dagens partier ligger i mina ögon allt för nära varandra för att man ska kunna urskilja någon större skillnad, visst Reinfeldt sköter sig bra och hur man än vrider och vänder på det så har många beslut tagits som gynnat Sverige. Men som sagt kände jag mig vare sig blå, röd eller grön. Därav så försvann den vanliga orsaken till varför man röstar på ett visst parti för mig, att man vill vara med och skapa något. Istället så stödde jag mig på dess motsats nämligen att vara med och förstöra nått (IPRED,FRA och den kommande Trafikdatalagen). Ju mer käppar i hjulen som piratpartiet orsakar desto bättre, dock så tror jag att deras roll kan bli ganska osynlig. Men man kan alltid hoppas!


Va fan!

0-1 Danmark.... visserligen så förtjänade de att vinna matchen men sverige....vad i helvete gör ni!
Först lyckas Källström slå straffen utanför, SOPA! för att Nilsson sedan ska kunna passa dansk anfallare till öppet mål lite senare...

För det första kan det ju vara bra att ha lite anfallare vid målet när inläggen kommer (nu är jag ju visserligen lekman inom området men jag tycker det låter vettigt) och för det andra måste man ha ett bättre passningsspel så man slipper hålla bollen för länge och pressas tillbaka hemmåt för att slutligen passa målvakten för att få till ett uppspel! Hade det gått att gå runt det egna målet hade ni fan gjort det också... Personer som har ett yrke där man anses tillhöra eliten och tjänar miljoner borde ju i rimlighetens tecken vara bättre! Skicka valfritt korpenlag nästa landskamp så blir det iaf en rolig match att kolla på!

Avgå Lagerbäck!

Många spindlar måste ha satt livet till för att skapa detta urusla väder!

En ny morgon gryr när klockan ringer, dvs den biologiska hos mig då jag av principskäl inte använder väckarklockor under lovperioden. Hasar mig fram till fönstret för att spana in miljön och det omgivande klimatet. Som förväntat av Västerås så när man drar upp persiennerna: "TADA!" Regn!...... Att sedan påminna sig om att det rör sig om smält snö som faller ner gör det hela ännu mer obehagligt. Uppenbarligen så simmar för tillfället inte tillräckligt många isbjörnar för att växthuseffekten ska göra sitt här i v-ås! Jag slutar klaga när det börjar regna sangria och hagla drink-paraplyn!

Den allt lika obehagligt mysiga träningsvärken har också börjat göra sig tillkänna, hittills lider triceps, "pectoralerna", triceps surae, rectus abdominis, rhomberna och ES. Efter dagens träningspass hoppas jag också kunna räkna dit axlarna och "trapzen" =). Alltid lite mer smärtsamt när man ska rulla igång hjulet igen, men roligt att vara tillbaka på Outlet Gym igen iaf =) (home sweet home).

--------------------------------------------UPPDATERING-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det planerade Axel/Trapz-passet förvandlades med Willes närvaro till ett benpass med fokus sätet. Jag förväntar mig därav att kunna gå normalt på måndag igen... Passet blev 1½-timme långt och var då ben/mage, dock inte träning av hamstrings. Men behövde verkligen det här passet, inte kört ben på 2 månader!?!
I morrn blir det biceps/triceps om nu inte Wille har annat planerat...

Har också varit en god medborgare och förtidsröstat i EU-valet! Piratpartiet kan räkna med mig :D, nu gör vi EU osäkert tillsammans!!


Rolig grej att göra om man har möjlighet: Duscha undulater med blomspruta! =) De total-flippar :P men så länge de inte använder badkaret får det bli på det viset :D


"Efter regn kommer snö, jupp välkommen till svensk miljö!"

2 Awesome Tunes!

Tänkte bara göra folk uppmärksamma på 2 bra låtar såhär på onsdagsaftonen =)

Transplants - Diamonds And Guns & Goo Goo Dolls - Iris

Brings U back! (och jaa Transplants låt har använts flitigt i en shampoo-reklam, så därför känner du igen den :P)





Sommarlov m.m.

Sry att denna post kommer så sent som den gör, men har haft mycket att göra senaste tiden....

Vi börjar väl med att konstatera att jag har överlevt ännu ett år på Naprapathögskolan, dock med betydligt fler överrörliga leder än tidigare... Vanligt folk gör allt för att slippa låsningar medan vi naprapater gör allt för att återfå dem (eller kanske bara är jag som tycker så =)). Men hur som hellst är det iaf sommarlov nu!, woho!

Har redan nu börjat att nysta upp mina gamla jobb från föregående år och har lite tankar om en del nya som jag ska pröva, wish me best of luck =). Kommer sedan att från den 6.e juli att praktisera i Köping så jag uppfyller kvoten 40 timmar, ska bli riktigt roligt att se en sjukgymnast in action och inte en naprapat för en gångs skull! Elfores och Kinesiologi-tejp FTW!

Stugan i Kärrbo har nu även kommunalt vatten och avlopp så det börjar hända saker där ute :), nu ska bara en granittrappa på plats och sen ska det stensättas en 49 kvadrat stor uteplats, blir senare i sommar. Det går sakta men det rör sig iaf frammåt!

Uppdatering angående hackspetts-jäveln i stugan (för er som följt tidigare inlägg vill säga), så har denne nu fått tillåkning i form av 3 "tabula rasa"-ungar som kommer präglas av sin mors dåliga attityd till andra fåglar....illa. Visserligen finns det lite ljus i det hela då hon inte hinner besvära plaza-del holko och nötväckan som för tillfället är hyresgäst.

Farmor har nu också genomgått sin njuroperation med borttagandet av den 6x4cm stora tumören. Det har gått otroligt bra och hon är sedan igår på hemmaplan igen (efter 1 vecka) med farfar som tampas med den nya videon :P.

Hade mitt första träningspass (om man nu kan kalla det så) idag, bröst och mage stod på schemat. Det gick verkligen som förväntat jävligt dåligt. Vikterna känns inte på något sätt tunga men det är precis som om muskelfibrerna inte har tillräcklig kontakt med nervändsluten, skakar och tar slut bara efter några enstaka repetitioner på lätta vikter, SUCKS! Men bör vara i någolunda träningsbar for om 2 veckor skulle jag tro när jag har lyckats dra igång nervsystemet igen... 1 ½ månads vila har förödande konsekvenser.

Vilken bild har tillräckligt mycket energi i sig för att visa lyckan av att ha sommarlov...JO denna! (Hoppas du inte tar illa upp Tomas =))
(Beklagar dåliga kvalliten, men det var skit bakom spakarna då denna bild togs :P (1½ år gammal bild))
SOMMARLOV!!

RSS 2.0