Köket är fan hemsökt...

Igår så lyckades jag och hantverkarna ÄNTLIGEN hitta en tid som passade oss båda för att fixa det sista sakerna i köket (måla en fläck i taket och skruva dit kontakter, tar max 15 minuter...) löjligt att det ska ta sån tid att få något så litet fixat. Men sen så fick jag en ny överaskning igår..... fick se att ett av mina gammla element som jag dragit igång för 2 veckor sedan stått och droppat på den nya parketten så att det har blivit en 10x10 cm stor svart fläck på den med uppbuktning av parketten.... Turligt nog så är grannen specialiserad på att renovera gammla golv samtidigt som han är ordförande i föreningen så han var förbi och kollade på det och sa att det skulle gå att slipa bort, dock så är jag lite tveksam till det då parketten endast är 7 mm tjock och sagt vara icke omslipbar... men nu är det ju inte jag som är experten så kanske funkar iaf, hoppas! Så jävla trött på att saker och ting ska strula med köket....

Sen i morse så var rörmockaren förbi och kollade på elementet så det ska fixas nu i eftermiddag iaf, tydligen ett förbannat gammalt vrede (där det läckt ifrån) så är väl på tiden att det byts. Förhoppningsvis går väl det här smidigt men kommer inte ropa hej i första taget.

Drog igång träningen igår efter min förkylning så nu ska jag försöka köra tis-fredag och hålla 4 dagar i veckan.

Har även förhandsbokat Modern Warfare 2, så det blir en fin spelhöst iaf :D

Jaktlag SJ klippte en älg igår!

Precis som titeln lyder så plockade 18.06 tåget mot Hallsberg en älg igår. Jag sitter i lugnan ro och läser efter att ha fått betala överpris på biljetten då centralens biljettautomater inte fungerat (som vanligt) 125kr istället för mina vanliga 114kr. Sitter och läser på det som vanligt överfulla tåget när man plötsligt hör hur det rasslar till som bara helvete under tåget, folk kollar på varandra förvånat för att sedan rycka på axlarna och återgå till sin lektyr. 4-5 minuter senare meddelar lokföraren att en stor älg har körts på och att vi inte ska röra tåget när vi går av då han trodde det kunde vara väldigt messy... Detta hände mellan Enköping och Västerås och tyvärr satt jag längst bak i tåget så kunde inte gå fram och ta en bild till bloggen men kunde se på avstånd att det var en jävla smäll, ena halva av nosen på tåget var uppfläkt och den andra var intryckt till 50%. Vindrutan var även den lite sprucken men ingen älg satt kvar i nosen dock.

Är väldigt positivt överaskad när det gäller temaveckorna inom manipulation på skolan äntligen kom de kurser jag väntat på! Externa föreläsare som jobbar som naprapater och delar med sig av sin erfarenhet, äntligen teoretisk kunskap som kan appliceras praktiskt DIREKT utan bearbetning. man skulle ha 2 veckor varje år med start från åk 2 med detta! Det blir mer jordnära på nått sätt när "vanliga" naprapater berättar hur de jobbar och inte manipulations-eliten som Nidal och Claes (som visserligen är jättebra som lärare men inga man direkt kan relatera till då de har massiv erfarenhet). Mer av detta!!!!!


Detta är inte en bild från mitt tåg, men samma typ av tåg (fast utan älg kvar i nosen :P)




*UPPDATERING*

GLÖM INTE FIPPLA BAK KLOCKORNA EN TIMME I NATT!

Immunförsvaret jobbar på högvarv =/

Som jag nämde igår så har jag blivit lite förkyld pga min löprunda i kylan i söndags. Knarkar dock Echinaguard för fullt och har även slängt i mig 1 g Alvedon nu på kvällen. Så får se hur man mår i morgon, förhoppningsvis inte värre iaf. Alltid saker i vägen som gör att jag inte kan börja hårdköra min träning, vilket var planerat nu när jag fyllt på med kosttilskott! *Irriterande*!.

Fick resultatet på den barnsligt enkla tentan i geriatrik....27,5 av 28.... totalt värdelöst att ens ha en tenta då.

Fortsatta lektioner med ÖNH idag och i morgon, fortfarande lika intressant!
Dock jobbigt när man inte får sitta i T1.an då skolans tekniska lösingar i de andra avlånga salarna är såååå bra.....


Kvällen till ära så ska jag hylla den mörkare sidan av mig (det svarta fåret inom mig), nämligen den musikaliska. De flesta som känner mig vet att jag är ganska fast i elektronik musik (mitt intresse för scooter kan väl knappast gått er förbi) men under den senaste tiden så har intresset för hårdare musik utvecklats.
För er som inte känner till eventet redan så finns här under ett smakprov av Sensation Black, världens största event när det gäller Hardstyle med namn som: Angerfist, Dj Zany, Dj Koursakova, The Prohet och Showtek.
Enjoy!

Aftermovie Sensation Black 2009!




Showtek levererar!






Showtek igen!



Föreställ er sedan dessa låtar på ett system som pressar ut 126db!! (Världens största högtalaranläggning!!) *SWEET!*

Ny vecka!

Happ, måndag igen alltså... och dagen började med morgonklinik. Första patient klockan 8.00 så jag går alltid upp klockan 6.00 för att kunna ta det lilla lugna och äta min frukost i lugn och ro. Sedan är det väldigt avkopplande med ett 38 gradigt varmt bad för att vakna till =). 2 patienter på kliniken varav avslutande behandling på en, måste säga att jag antingen har blivit effektivare i min behandlinge eller så har jag patienter med enklare symptom denna termin, any how they seem to get well ^^. Eftermiddagen bestod sedan av den första teoretiska lektionen i "Öron, Näsa, Hals", vilket verkar bli en rolig och bra kurs! För en gångs skull så verkar skolan ha hittat en föreläsare som har förmågan att verkligen kunna lära ut saker, för att då jämföra med majoriteten av förläsare vi har där deras enda merit är att de kan området. Blir alltså inte mycket mobilsurfande under de här lektionerna!

Igår gjorde jag något som jag inte skulle ha gjort.... Trotts att det både var kallt, blåsigt och regningt så gav jag mig ut för att springa en vända (senaste löpturen var nån gång i Juli i år, så det händer inte allt för ofta) och göra av med all den energi som jag sammlat på mig under helgen. Kände verkligen hur det riktigt skar i lungorna mot slutet av sträckan, men tänkte inte mer på det då... Efter att sedan ha kört lite old school-träninig, vilket dagen i ära innebar armhävningar mellan bänkar och pull-ups (där jag självklart skulle smälla i hakan och bita mig i underläppen, smart...) så lunkade jag lätt hemmåt. Tog ett varmt bad (som ni hör har jag lite noja på varma bad ^^) eftersom jag hatar att frysa *hård betoning på ordet frysa*. Men efter detta var det enda som återstod en lite stum känsla i benen. Men när jag vaknade upp idag så värker det i svalget och jag är snuvig, tydligen hade jag väl nånting i kroppen som jag lyckades locka fram med cardio-träningen. Läxan av detta blir alltså; träna INTE cardio, håll dig till styrketräning! Kan mycket väl ha varit årets sista löprunda....

Fick idag mitt lilla inköp levererat från gymvaruhuset också:

4kg Kolhydrater
3Kg Protein (Whey: Isolat)
1st Brutal FX (Prestationshöjare)
300st Omega-3 kapslar
1st Multi FX (Vitaminer/Mineraler)
1,5kg Slow FX (Protein med långsamt upptag)
10st Pro bite (Proteinbars)
*Free* 1st T-shirt
*Free* 2st Shakers


Sen tog jag hand om en annan sak som jag har haft för mening att göra tidigare men som inte fungerat då jag käkat Roaccutan; Jag anmälde mig som blodgivare!
Följde med Tomas som skulle lämna blod och såg till att få det gjort, blir ju aldrig av om man skjuter upp det... Den 17:e nov bokade vi in mig, känns skönt att göra en insatts faktiskt!

Nej, sängen kallar, lektion i morgon eftermiddag följt av privat patient klockan 17. Lite Echinaguard och Slow FX på det här så sover man bra och är förhoppningsvis lite piggare inför morgondagen! ^^


Slutligen vill jag ännu en gång gratulera Linas mamma som fyller år idag! (eller ja, nu är det ju tekniskt sett tisdag men ni förstår =)). GRATTIS!


Nu ska här tränas!!!


Snart Fredag! =)

Mörkret har sedan länge fallit över Sthlm efter ännu en höstdag. Själv så har jag varit ledig denna dag så började med att sova ut efter gårdagens pokerkväll (som visserligen slutade med att jag förlorade 50kr..) med grabbarna, yttrest lyckat!. Har sedan pysslat med aktiviter som jag vet att jag egentligen inte borde pyssla med....har hängt upp tavlor som plockats ner efter att det målades om.. Då kan ju den som är lite smart tänka "humm, men han hade ju tavlor hängandes på väggarna förut" och visst det hade jag, men då använde jag förra ägarens förborrade hål i väggarna (som spacklades igen under målningen) =(. Men lyckades iaf få upp några tavlor, som jag i efterhand tycker hänger för högt men inte ids ändra. Jag vänjer mig hellre vid att ha den högre än att jag ska göra om jobbet (trotts att det endast tar 1-2 minuter) =). Vidare så mår min nacke inte helt bra... jag är väldigt palpöm C0-C1 vänster och har en i princip konstant "klump-ihalsen-känsla" som jag inte finner nån annan förklaring till än att det måste vara pga instabilliteten mellan övre nacklederna. Kör mina övningar varje kväll nu så hoppas att det blir bättre men kommer inte tillåta nå mer manipulation av min nacke nu är jag rädd, inte värt att riskera permanenta besvär...

Tentan i gynekologi är avklarad med en viss ilska över upplägget av den. Tentan i sig var till 60% upplaggd på info som läraren endast presenterat muntligt trots att det inte är nått krav att sitta med på lektionen (nu gör ju jag alltid det iaf då jag endå betalat för den). Sedan så var frågorna av en sådan avancerad karraktär att det bara var löjligt, en så stor fördjupning i ett ämne som verkligen ligger och lurar i pereferin av Naprapatin. Visst all kunskap är bra kunskap men det finns gränser...Ta geriatriken, den var ju t.om. mer värdelös än gynekologin men där hade vi en barnsligt lätt tenta, 1 häfte att läsa på och tentan bestod bara av flervalsfrågor. Det är ju adekvat med ett sådant upplägg, värdelöst ämne --> lätt tenta - värdefult ämne med kunskap vi kommer bruka dagligen ----> svårt tenta. Men som sagt Naprapathögskolans studieupplägg och val av lärare har alltid förvirrat mig....

Spanade idag också in "Public Enemies" med flickidolen Johnny Depp i huvudrollen. Filmen i sig är bra med spännande handling men med dess 2 timmar och 20 minuter så kan den bli ganska seg... Får se om jag gör en mer utförlig recension av den.

Nej, nu ska det bli sängen för klockan 6.00 i morrn ringer klockan för att man ska pallra sig iväg till kliniken och jobba gratis åt skolan, vem säger att erfarenhet är billigt....



Jag om 30 minuter... *yawn*






Sista rycket för den här veckan i morrn då!

Trött, sliten och lite ångestladdat inför gyn-tentan i morrn... eller ja ångesten kan vi stryka mest likgiltig inför tentan. 23 sidor kompendium och nån anteckning här och där som jag såklart har missat pga föreläsarens oerhört monotona röst som nockar en direkt med ointresse. Visst kanske ses som en bortförklaring men jag kan inte riktigt motivera mig med att lägga ner så mycket energi vars innehåll jag bara "kanske" kommer använda mig av. Varför inte ha lektioner ledda av familjeläkare där de går igenom patienter som vi borde se upp med då de ofta får in folk med symptom som egentligen är....osv osv. Kanske en kurs som heter "Erfarenhet" där 5 naprapter under 1 veckas tid föreläser i vad de tycker vi borde veta/lägga fokus på innan vi kommer ut i arbetslivet, ta del av deras misstag osv! Men nej då.... här ska läsas geriatrik om rullatorer och olika hjälpmedel och hur sverige behandlar de gammla...fan har jag för nytta av det!? Dags med lite kurser som väver ihop all förbannad teori vi har plöjt in med praktisk erfarenhet. Sen skulle man plocka dit yngre naprapater som endast praktiserat 5 år med egen klinik och låta dem snacka lite om hur det är att starta egen klinik, hur mycket ska man sattsa på marknadsföring, startkapital, när fick de fart på kliniken osv.... DET är sånt jag vill lära mig i år!

Aja, any how så hade jag min sista praktiska tentamen idag, eller "dugga". Gick bra, var inte så blodigt som jag trodde bestod mest av bra tips så den var verkligen bra. Dock så lider min nacke efter alla manipulationer, har en förskjutning av C1 åt höger och överrörlig C3-C4 så ömt där =/, Får inte manipuleras på ett bra tag (kanske inte mer alls!?) i nacken. Fick stabilitetsövningar och ska undersökas av Mia eller Claes igen om 2 veckor.

Nej, sista rycker med gynekologin får det bli nu!, disskusion med pågen i morgon 0930 angående ämnet!


"Take the good with the bad, the rough with the smooth. You've got everything to gain and nothing to lose."

(H.P Baxxter)



Sådär ja, då var man tillbaka!

Konstigt det här när jag blir sjuk alltså.... Sjuk som satan en dag och sedan *poff* frisk igen, kan hända man har ett hyffsat imunförsvar trots allt :). Jävla skumt virus iaf....kräkningar och 38.5 graders feber som bara försvinner på EN dag.... aja huvudsaken är att jag är på benen igen :D.

Dagen har varit lugn och jag har i princip bara tagit det lugnt, sitter just nu och sneglar på fotbollen men eftersom alla spelställen i Sthlm tydligen stänger klockan 16 så hann jag inte spela på den så det är inte så speciellt intressant... Störande när det var bra odds för sverige också =/. Spenderar kvällen med att läsa på gynekologin istället, lika bra att utnyttja fritiden.

Jävlar vad kallt det har blivit nu alltså, nollan är verkligen inte långt borta nu =(.... Känner på mig att det blir en låång och jobbig höst. Mycket rönnbär är det ju också så jag har ju en del stöd för mitt argument :).

För övrigt väntar jag och Tomas fortfarande på svar från vår handledare som ska gå igenom vår projektplan... Tror hans intresse ligger på ett annat plan en dag som denna....Stureplan.


Tror detta ska få bli min nya signumbild!

Magsjuk så enda in i helvete!

Vaknade upp med en svag illamåendekänsla, denna känsla ökade sedan och har hittills idag spytt 4-5 ggr =(. Fan vad jag hatar att vara magsjuk, avskyr illamåendekänslan! Hoppas att det blir bättre snart så man får vila lite iaf...
Nu orkar jag inte skriva mer...

Lugnt för att förbereda stormen

Denna vecka kan anses som en inläsningsvecka, vi har bara klinikpass och tid för att arbeta med vår projektplan som ska vara inne nu på måndag den 12/10 klockan 16.00. Men som tillägg till detta så har min grupp (C) manipulationsdugga tisdag morgon och sedan har vi gynekologitentan på onsdagen.... Så den kommande helgen kommer jag att befinna mig i sthlm för att knåpa i lugn och ro med detta. När det gäller projektplanen så börjar det arta sig, jobbade i eftermiddags innan mitt klinkpass (16.30) med tomas och vi börjar nu få till det så det blir riktigt bra :), man kan säga att vi är ungefär halvvägs men blir nog med lite tur klara i morrn! (med betoning på tur ;)).

Fan tragiskt att vi är påväg mot hösten.... mörkt när man går till skolan och mörkt när man kommer hem igen. Som världens ficklampsbatteri håller på att ge upp. Jag behöver verkligen solljus! (strand,solstol,parpaplydrinkar och vatten mer klarblått än Hardy Nilssons ögon....). Men men, först måste jag jobba på att bli ekonomiskt oberoende =D.


Som sista sak att ta upp idag så har jag hitta det bästa komplimentet till Roffe (Linas och min imaginära mops ^^). En KAKAPO!! en ugglepapegoja som egentligen inte kan flyga bara glidflyga =D, den mest söta saken jag sett på länge!!! den har t.om. små morrhår runt näbben :D.



Morrhårsgoja!!




Världens tyngsat (uggle)papegoja!!!



AWWWWEEEE!!!!!!


Drag Me To Hell (2009)



Tagline: Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell.

Director: Sam Raimi
Cast: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver etc...

Denna film handlar om Christine Brown (Alison Lohman) som arbetar på en bank med inriktning långivning. Allting flyter på bra i Christines liv, hon har en pojkvän hon älskar och ligger bra till för en befodran på banken. Men så en dag får Christine besök av en till synes vanlig lånekund, det är en gammal dam som behöver få uppskov en tredje gång på avbetalningen på ett lån annars blir hon av med huset. Christine nekar uppskovet för damen som i sin desperation lägger en förbannelse över Christine. Christine har nu 3 dagar på sig att bli fri förbannelsen, annars dras hon ner till helvetet.


Jag hade inte så stora förhoppningar för denna film, visst den hade ett bra betyg på imdb men fick endå känslan av en halvdan skräckis... Jag kunde verkligen inte ha mer fel! Redan från första början är den här filmen spännande och skrämmande, musiken och scenerna i sig är väldigt bra synkade och man kan inte annat än rygga tillbaka när man känner på sig att något skrämmande ska inträffa. Dock är vissa scener lite överdrivna, för mycket "äckelscener" med slem och blod osv. Men detta är också det enda som jag kan klaga över angående filmen!. Jag brukar inte vara speciellt känslig när det gäller skräck men den här skakade verkligen om en. Bra handling med bra historieuppbyggnad, ska du se en skräckfilm i år ska det vara denna!. Förr höll jag "Mirrors" varmt om hjärtat som en bra nyproducerad skräckis men den får nu lämna plats åt för en ny favorit; Drag Me To Hell!.

Personal IMDB Rating: 9/10
Overall IMDB Rating: 7,5/10


PS3-hösten blev precis lite tråkigare....

Humpf...... ännu en gång har lanseringsdatumet för Gran Turismo 5 blivit uppskjutet =/. Man börjar nästan tvivla på om det kommer lanseras alls... Kanske blir 2000-talets Duke nukem forever (som sköts upp i 13 år eller vad det nu var tills företaget gick i kk). Så där släcktes en gnutta ljus i det kommande höstmörkret =(. Dock så lanseras Modern Warfare 2 som planerat den 11.e november, så det är ju iaf en liten tröst ^^.

Annars idag så har jag och jeppe varit på utflykt till köping för att kolla på "skinngubben" (en affär som specialiserat sig på skinkläder men som även säljer andra saker såsom skor etc. Hittade en fin skinjacka när jag var där men blev övertalad om att även kolla med Tati shop in shop (eller hur det nu ska stavas :P) ute på erikslund i v-ås. Hittade där samma skinjacka som på skingubben fast till cirka 200kr lägre pris, så det blev att slå till ^^. Bara att hoppas att hösten blir lite barmhärtig så jag klarar mig på den jackan, orkar inte gå runt i parkas...

Nej, nu ska jag fixa lite jordnötter och se på Transformers 2! Sovis i morgon! Woho!!!! =D



Har du inte ett PS3 så lär du skaffa ett när det här spelet når marknaden!!!!!! (Kolla i HD!)


Nystädad lägenhet! =D

Puh, så var det äntligen klart! lägenheten är nu nystädad sånär som på ett fönster som måste putsas, men men vem behöver titta ut när det är så fint inne :D. Dock så kan jag inte ta åt mig så mycket beröm av städandet då mamma gjort 99,9% men känner ändå att mitt psykiska stöd gjort sitt ^^. Dock så hittade mamma en del som behövs rättas till, nån fläck som inte fått tillräckligt med färg, ett vägguttag som inte sitter fast osv... men det ska vara tillrättat då jag kommer upp på söndag (hoppas för helvete inte att de stökat ner igen då!).

Var sedan idag ute i stugan för att byta däck på min bil, bra om någon bil har viterdäck om det skulle bli en överaskningsstorm här framöver. Spanade sedan in veckans framsteg med uteplatsen och nu har utebelysningen kommit på plats (blir inkopplade nästa år) plus att man har jobbat lite mer med att renovera farfars mur. Dock så har älgarna tyckt att det går jääääääätttteeeebra att gå över vår nysådda gräsmatta i anslutning till uteplatsen. Så om någon känner för att med valfritt tillhygge gå loss på dessa övergödda hatthängarbeklädda kossor så pekar jag er gärna i rätt riktning. De är minst 3 st varav en tjur som har en krona på (vad jag kunde se) 8 taggar. Barmhärtighet kan lämnas hemma då dessa djur helt och hållet saknar empati för andra däggdjurs byggen och tillhåll (klampar fram som om de ägde all mark i hela skogen!).

När det gäller skolan så har jag och Tomas nu fått en handledare i vårt ämne, "Nicolas Kostulas" som vi hade i vår neurologikurs på skolan. I och med att alla redan vet vad vi ska göra för projekt nu så kan jag lika gärna gå ut med det här på bloggen också :). Projektet kommer att behandla det pre-manipulativa testet "De Kleijns" där man via en full extention och rotation av nacken åtsadkommer en åtstrypning av A. Veterbralis på ena sida, detta gör att man testar blodflödet på den motsvarande sidan. Man kollar alltså efter förträngningar i detta kärl som vid en cervikal manipulation kan leda till att en stroke hos patienten uppstår. Men testet i sig har en dålig validitet och sensitivitet och bedöms av hela kåren involverad i manuell terapi som ett osäkert och opålitligt test. Även NPH ställer sig tveksamma till detta test men ändå är det något som vi får lära oss alltid ska göras före ledbehandling av nacken. Därför ska vi ta reda på hur bra testet egentligen genom att jämföra det med att lyssna efter blåsljud på A. Carotis (med stetoskop) och därefter ta patientens blodtryck. Kanske visar det sig att vi tjänar mer på att lyssna efter blåsjud istället för att använda oss av De kleijns test (som för den delen är ett väldigt provocerande test för en patient som har förträningar). Blir spännande att se resultatet i vår!
Så hela nästa vecka kommer gå åt för att skriva klart första utkastet för projektplanen! Sen veckan efter har vi manipulations dugga och tenta i gynekologi (så det måste man börja se över snart...)


OFÖRÄDLAD KÖTTBULLE!








"Kärleken räknar timmar som månader, dagar som år och varje separation som en människoålder."
John Dryden (1631-1700)

1 månad och 2 dagar har förflutit sedan man blev gräsänkling....*SAKNA!*



Operation Storstädning!

Idag har jag varit duktig, jobbade från 9-14 varav effektiv arbetstid 3 timmar á 500kr timmen, nice ^^. Sen bar det av hemmåt för att hämta upp mamma på jobbet för att åka till sthlm med henne, behöver hjälp med storstädningen av lägenheten efter hantverkarna =/. Så as we speak så rengörs köket grundligt! Sen ska jag ställa in alla saker på dess rätta plats :). Men vi ska ge oss för idag när som hellst och fixa till en köttbit och dela en flaska rött! "Marqués de arienzo" Rioja gran reserva 1998 för den som nu undrar ^^. Man behöver belöning efter en sån här grovstäding.

Nej, åter till matlagningen!

RSS 2.0