Loose Change 2nd edition

På dagen på nyårsafton satt jag med resterande familjen Alsbjer och kollade på Zeitgeist the movie. För er som inte har hört talas om den så består den av 3 delar, den första delen tar upp hyckleriet kring religionen (all religion) och pekar på en massa punkter om att kristendomen endast är ett nytt påhitt av ännu äldre religioner och historier. Den andra delen tar upp lite kring konspirationen om 9/11-attacken mot World Trade Center där man med (enligt mig) stark och tillräckliga bevis anklagar USA själva för attacken, där målet var att få upp befolkningens patriotism och kunna gå in i Afghanistan/Irak. Den 3.e delen behandlar det korrupta finansiella systemet i USA.

Den del som berör mig mest i denna film är just delen om World Trade Center. Det finns alldeles för många "bevis" för att avfärda att det var talibanska terrorister som utförde dådet. B.la. kan nämnas att man hittade avsågade bjälkar på marknivå av den typen som ses vid kontrollerade rivningar, den största del man hittade i bråten efteråt var en halv knappsatts på en telefon (enligt ansvarig räddningsledare), vilket är konstigt med tanke på att allt föll rakt ner bara och slutligen kan nämnas att tornen rasade lika snabbt som ett fritt fallande föremål på den höjden skulle göra, dvs det var i princip INGET motstånd trots att man hävdade att våningarna rasade enligt "pannkakseffekten".

Självklart väcker det här debatt, därför rekomenderar jag alla som läser detta att titta på "Loose Change 2nd edition" för att själva skaffa sig en uppfattning. Den finns på youtube. Diskuterar gärna detta sedan om någon är intresserad. Vad gäller religionsdelen i Zeitgeist så är den väldigt underhållande :), speciellt eftersom man själv är ateist och att religion är en sååå öm tå att trampa på hos folk. Men bara att inse att religionen endast är någon "afterlife försäkring", man har den om man skulle behöva den. Däremot så har vi många fina traditioner från religionen det kan jag inte förkasta, t.ex. kyrkliga bröllop är väldigt vackar och likadant så är kyrkliga begravningar väldigt fina och julen osv... Men historierna som står där....påhittat.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0