Sista lektionen avklarad!

Sådär ja, sista lektionen avklarad! Nu är det bara att plugga till de teoretiska slutproven och examensarbetet som gäller :). Måste säga att starta-eget-läraren har hittat ett ämne som är mer lämpat för honom att tala om, marknadsföring osv. Men fortfarande så tycker jag han är oslipad så man kan inte riktigt ta det han säger på allvar, vissa delar är bra men inte helheten. Sen blir jag förvånad över hur lite koll andra egentligen har när det gäller marknadsföringen och det ekonomiska jobbet kring ett eget företag. Man säger sin mening utan att egentligen tänka, vilket är sjukt dumt och farligt. Så kan förstå att läraren i starta eget får många naprapater som kunder då folk tänker mer enkelt som att "Han är ju ändå här så kan lika gärna anlita honom", än att ifrågasätta hans kunskap och arvode, kanske finns det någon med mer kunskap med bättre pris? Men men.. ska väl egentligen inte klaga, vore alla eftertänksamma och pålästa skulle varenda en vara framgångsrik som naprapat.
En annan sak som jag inte samtycker med läraren om är vikten av namn på företaget osv, det finns bara en sak som det handlar om och det är drivkraften hos personen, är man tillräckligt fokuserad på att lyckas så gör man det oavsett var kliniken ligger eller vad den heter.
Sen när man sitter och går igenom sånt här som vad man skulle döpa kliniken till och hur man skulle agera osv, är det så jäkla smart att avslöja? Vi må vara klasskamrater nu och många kommer ju jobba i helt andra städer än en själv, men hur som helst är vi snart konkurrenter. Jag sitter ju inte och går igenom mina planer då... idiotiskt rent utav.

En annan fråga som jag vet att mindre än 10% av personerna i klassen inte tänkt på är: "Vad kommer det kosta att starta eget?" Följdfrågan är nämligen, vilken bank lånar pengar till någon som redan har ca 500k i skuld (Skolan och CSN) och ska starta eget utan att tidsmässigt kunna ha ett annat jobb brevid? Tvivlar starkt på att det räcker med en proffsig företagsidé då...Antingen har du kapacitet att kunna betala lånet (med en räntehöjning upp till 4-5% medräknat) eller så har du det inte.

-Utrustning
-Anonnsering
-Hyra
osv osv osv... kanske dags att planera en budget?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0