The Uninvited (2009)



Tagline: Fear moves in


Director: Charles Guard & Thomas Guard
Cast: Emily Browning, Arielle Kebbel, David Strathairn, Elizabeth Banks etc...


Vi får här följa "Anna" (Emily Browning) som satts på ett mentalsjukhus efter att ha traumatiserats av hennes mors bortgång. Efter en tids rehabilitering anses Anna frisk och får återförenas med sin familj bestående av hennes pappa, syster och hennes pappas nya flickvän. Anna har sedan tidigare hemsökts av mardrömmar om hennes mammas bortgång, vilket även följer med henne när hon får flytta hem. I drömmarna hemsöker hennes döda mamma henne för att föra fram sitt budskap, drömmar som blir allt mer svåra att skilja från verkligheten...

Denna film är en remake på en japansk film (som de flesta andra bra psykologiska skräckfilmer tex "The ring"). Från en ganska ljummen start så tog filmen verkligen fart och jag kan utlova spänning och sköna vändningar i handlingen! Rekomenderar verkligen filmen, den är mer en psykologisk thriller än en skräckfilm enligt mig så ni som är lite känsliga borde ändå kunna klara er genom de otäcka scenerna (det är verkligen värt mödan att göra det!). 
En av de bättre filmerna jag sett i år där man för en gångs skull har lagt lite tanke bakom en handling där allt inte är utstakat redan från start.

Personal IMDB Rating: 9/10
Overall IMDB Rating: 6.3/10


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0